Prevrátený jablkový koláč

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg jabĺk. Cesto: 5 žĺtkov, 150 g práškového cukru, 5 lyžíc vlažnej vody, 5 bielkov, 150 g polohrubej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva. Plnka: 1/2 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 pudingový prášok alebo 2 vrecúška Zlatého klasu, 200 g masla, 100 g cukru. Poleva: 100 g čokolády, 50 g stuženého tuku.

Postup

Krok 1

Žĺtky a cukor vymiešame s postupným pridávaním vody. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý pridávame postupne do vymiešaných žĺtkov spolu s múkou a práškom do pečiva. Suchý plech vyložíme alobalom, na ktorý poukladáme postrúhané jablká, posypeme ich vanilkovým cukrom a škoricou. Na jablká vylejeme cesto a upečieme. Po upečení vyklopíme z plechu jablkami navrch. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po jeho čiastočnom vychladnutí vmiešame maslo a cukor. Plnku rozotrieme na koláč. Na vychladnutú plnku nalejeme a rozotrieme polevu. Polevu pripravíme tak, že v miske ponorenej v horúcej vode vymiešame do rozpustenia čokoládu a stužený tuk.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1683
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1684

Podobné recepty:
  • Bryndzovo špenátové pagáčiky

    Bryndzovo špenátové pagáčiky

  • Rožteky plnené cibuľou

    Rožteky plnené cibuľou

  • Želatínový koláč bez želatíny

    Želatínový koláč bez želatíny

kuk