Dezertná štrúdľa

2016-04-29
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 55 min.

Popis

Tradičná štrúdľa, ktorá rozvonia celý dom a naplní ho chuťou. Dezertná štrúdľa je jednoduchá na prípravu.

Ingrediencie

  • 1/2 kg polohrubej múky
  • 2 dl teplej vody
  • 2 lyžička soli
  • 1 ks vajce
  • 1/2 lyžica domácej škvarenej masti
  • 1 kg postrúhaných jabĺk
  • škoricu
  • hrozienka
  • mak
  • vlašské orechy
  • kryštálový cukor
  • strúhanku

Postup

Krok 1

Cesto: do múky pridáme teplú vodu, soľ, vajce, masť a rukami rozmiešame na hladké cesto. Vytvarujeme bochník a necháme 15 minút odpočívať prikryté nádobou.

Krok 2

Potom cesto položíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 2 až 3 diely. Potrieme olejom a natiahneme. Najskôr posypeme strúhankou, na ňu dáme jablká, škoricu, orechy alebo mak, cukor, hrozienka a zabalíme.

Krok 3

Štrúdle preložíme na plech a potrieme olejom.

Krok 4

Pečieme v rúre asi 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1322
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1323

Podobné recepty:
  • Jablkový koláč

    Jablkový koláč

  • Pravé lángoše

    Pravé lángoše

  • Tvarohovo limetový koláč

    Tvarohovo limetový koláč

kuk