Prekladané koláče

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1. cesto: 500 g masla, 250 g hladkej múky. 2. cesto: 500 g hladkej múky, 1 vajce, 3 žĺtky, 70 g cukru, 80 g droždia, 1 šľahačkovú smotanu, 1 lyžičku soli. Na mrveničku: 160 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 120 g masla. Slivkový lekvár. Na tvarohovú náplň: 4 tvarohy, 2 vajcia, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2 lyžice strúhanky, cukor podľa chuti, citrónovú kôru.

Postup

Krok 1

Z masla a múky vypracujeme prvé cesto. V miske zmiešame múku, vajce, žĺtky, cukor, soľ a kvások z droždia a smotany. Druhé cesto necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme. Medi prvé rozvaľkané cesto a druhé cesto dáme tvarohovú náplň, ktorú vytvoríme zmiešaním tvarohu, vajec, vanilkového cukru masla, strúhanky, cukru a postrúhanej citrónovej kôry. Dve strany spojeného cesta preložíme ku stredu a ďalšie dve strany opäť ku stredu. Preložené cestá prekrojíme na štyri časti a necháme vykysnúť. Každý diel znova rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme mrveničkou a upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1214
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1215

Podobné recepty:
  • Lokše so slaninovo smotanovou plnkou

    Lokše so slaninovo smotanovou plnkou

  • Kokosový závitok s banánom

    Kokosový závitok s banánom

  • Parené buchty s vanilkovou omáčkou

    Parené buchty s vanilkovou omáčkou

kuk