Hovädzie na hríboch

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg hovädzieho stehna, cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, olej, sušené alebo čerstvé hríby (dubáky), 2 kyslé smotany.

Postup

Krok 1

Osolené, okorenené, naklepané hovädzie rezne krátko opražíme na panvici z oboch strán. V tlakovom hrnci upražíme cibuľku, vložíme opražené rezne. Zalejeme vodou, pridáme očistené pokrájané hríby a varíme cca 45 min. (v obyčajnom hrnci podľa potreby). Potom rezne vyberieme, do šťavy pridáme kyslú smotanu, necháme uvariť. Dochutíme soľou, korením, zahustíme, aby vznikla jemná omáčka. Podávame s ryžou, alebo knedľou. K ryži ako prílohu môžme podať uhorkový šalát, alebo kyslé uhorky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1123
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1124

Podobné recepty:
  • Novomestský guláš

    Novomestský guláš

  • Vyšehradské rebierka

    Vyšehradské rebierka

  • Teľací rezeň s mandľami

    Teľací rezeň s mandľami

kuk