Pečené jahňacie stehno s rozmarínom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov, očistených a tenko nakrájaných, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 kg jahňacieho stehna, 2 strúčky cesnaku, 12 rozmarínových byliniek, Príloha: dusená zelenina, hrášok a karfiol.

Postup

Krok 1

Najskôr rozpustíme 2/3 masla, dáme na plech, na ktorý naukladáme očistené surové zemiaky pokrájané na hrubšie plátky. Osolíme ich a koreníme čiernym korením. Plech vložíme na dno alebo do najspodnejšej časti rúry. Jahňacie stehno prešpikujeme cesnakom a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Zvyšok masla nakrájame na plátky, poukladáme na mäso, aby jahňa nebolo po upečení suché. Pečieme do ružovočervena pri teplote 190 stupňov Celzia 1,5 až 2 hodiny. Rúra z Brenner Centra nám dovolila nastaviť aj vnútornú teplotu mäsa. Ak aj Vy máte takúto možnosť, nastavte ju na 70 stupňov Celzia. Ako prílohu Pete Miller odporúča skvelé pečené zemiačky, karfiol a hrášok.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1027
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1028

Podobné recepty:
  • Rozbif na anglický spôsob

    Rozbif na anglický spôsob

  • T-bone steak (florentínsky steak)

    T-bone steak (florentínsky steak)

  • Jahňacie na kokose

    Jahňacie na kokose

kuk