Pečené jahňacie stehno s rozmarínom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov, očistených a tenko nakrájaných, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 kg jahňacieho stehna, 2 strúčky cesnaku, 12 rozmarínových byliniek, Príloha: dusená zelenina, hrášok a karfiol.
Postup
Krok 1
Najskôr rozpustíme 2/3 masla, dáme na plech, na ktorý naukladáme očistené surové zemiaky pokrájané na hrubšie plátky. Osolíme ich a koreníme čiernym korením. Plech vložíme na dno alebo do najspodnejšej časti rúry. Jahňacie stehno prešpikujeme cesnakom a vetvičkami čerstvého rozmarínu. Zvyšok masla nakrájame na plátky, poukladáme na mäso, aby jahňa nebolo po upečení suché. Pečieme do ružovočervena pri teplote 190 stupňov Celzia 1,5 až 2 hodiny. Rúra z Brenner Centra nám dovolila nastaviť aj vnútornú teplotu mäsa. Ak aj Vy máte takúto možnosť, nastavte ju na 70 stupňov Celzia. Ako prílohu Pete Miller odporúča skvelé pečené zemiačky, karfiol a hrášok.