Hruškovo-mandľový puding

2015-09-29

Ingrediencie

  • 230 g hnedého cukru, 230 g polohrubej múky, 80 g zmäknutého masla, 3 vajcia, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 12 sušených hrušiek, 4 dl vody, štipku muškátového orieška, 50 g posekaných mandlí. Na polevu: 1/2 šálky hnedého cukru, 80 g masla, 3 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Sušené hrušky posekáme na malé kúsky, vložíme do vriacej vody, pridáme sódu a prášok z muškátového orieška. Varíme asi 5 minút. Schladíme a rozmixujeme. Hnedý cukor rozmiešame s maslom a postupne primiešavame vajcia. Pomaly primiešame múku a posekané mandle. Nakoniec primiešame rozmixované hrušky. Vylejeme do kruhovej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri 150 stupňoch Celzia. Polevu pripravíme tak, že cukor roztopíme na panvici, primiešame maslo a šľahačkovú smotanu. Upečený puding nakrájame, poukladáme na tanieriky a prelejeme polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 891
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

892

Podobné recepty:
  • Ananásové rezy

    Ananásové rezy

  • Snehová limetová torta

    Snehová limetová torta

  • Mango Lassi (indický nápoj)

    Mango Lassi (indický nápoj)

kuk