Ruská torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 10 vajec, 180 g práškového cukru, 200 g orechov, 3 lyžice strúhanky. Plnka: 10 lyžičiek kryštálového cukru, 2 dl vody, 2 lyžice kakaa, 250 g masla, 100 g práškového cukru, 2 lyžice silnej čiernej kávy, 50 g mletých orechov. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Orechy pomelieme a zmiešame so strúhankou. Do vymiešaných žĺtkov striedavo vmiešavame sneh a orechy. Zakaždým zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou, nalejeme do nej cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 15 minút. Potom rúru prepneme na 180 stupňov Celzia a dopekáme asi 45 minút. Vychladnutý korpus prekrojíme na 3 rovnaké pláty, potrieme plnkou a spojíme. Vrch torty a boky môžeme potrieť plnkou. Ozdobíme polevou liatou cik-cak. Plnka: Cukor necháme skaramelizovať, zalejeme 1 dl studenej vody a pri miernej teplote rozvaríme. Vo zvyšnom množstve vody rozmiešame kakao, vlejeme do karamelu a za občasného miešania 15 minút povaríme. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý karamel a kávu. Poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom, odstavíme a miešame, kým nevychaldne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1306
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1307

Podobné recepty:
  • Čokoládový nákyp (suflé)

    Čokoládový nákyp (suflé)

  • Superrýchla hrnčeková bábovka

    Superrýchla hrnčeková bábovka

  • Škoricovník od babičky

    Škoricovník od babičky

kuk