Karamelová torta

2005-06-02

Ingrediencie

  • 6 vajec, 240 g kryštálového cukru, 240 g hrubej múky, 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka, 300 g masla, mandle.

Postup

Krok 1

Krém pripravíme deň vopred: neotvorenú konzervu kondenzovaného mlieka varíme v hrnci s vriacou vodou 2 hodiny. Na druhý deň konzervu otvoríme a obsah vymiešame s maslom na hladkú hmotu. Korpus: žĺtky a cukor dobre vymiešame. Za stáleho miešania pridáme múku. Zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Korpus rozkrojíme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj povrch torty. Ozdobíme sparenými, ošúpanými a opraženými mandľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 746
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

747

Podobné recepty:
  • Ivanov koláčik z celého maku

    Ivanov koláčik z celého maku

  • Drobné slané pečivo

    Drobné slané pečivo

  • Vatové zákusky

    Vatové zákusky

kuk