Holandský jablkový koláč

2016-04-26

Popis

Spleť super surovín vyčarí dokonalú chuť tohto koláču.

Ingrediencie

  • 150 g masla
  • 200 g cukru
  • 2 ks vajcia
  • 2 dl kefíru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžička soli
  • 200 g postrúhaných jabĺk (predtým ošúpaných a zbavených jadrovníkov). Na posypanie: 100 g cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 50 g nadrobno posekaných orechov.

Postup

Krok 1

Maslo, cukor, vajcia a kefír vymiešame. Primiešame škoricu, múku, sódu, soľ a vymiešame cesto. Pridáme postrúhané jablká a premiešame. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Do formy vylejeme cesto a posypeme ho zmesou cukru, škorice a posekaných orechov. Pečieme 35 až 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia, alebo pokým cesto nebude vo vnútri suché.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1753
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1754

Podobné recepty:
  • Jablkový nákyp s vločkami

    Jablkový nákyp s vločkami

  • Syrový koláč s údeným mäsom

    Syrový koláč s údeným mäsom

  • Medovníčky s korením

    Medovníčky s korením

kuk