Morčací mešec

2015-09-29

Ingrediencie

  • Morčacie prsia, 200 g ananásu, 100 g kivi, 2 banány, 2 dl smotany, slepačí vývar, 1 liemtku alebo citrón, 40 g mandlí, Solamyl, 50 g masla, soľ.

Postup

Krok 1

Plátky morčacích pŕs rozklepeme do kruhového tvaru na veľmi tenké plátky (cez fóliu). Ovocie pokrájame na malé kúsky a premiešané, po jednej lyžici dáme do stredu vyklepaného mäsa. Okraje mäsa nadvihujeme nad ovocie, vytvoríme akoby mešec, ktorý podviažeme motúzom. Asi 10 minút varíme v horúcej pare hydinového vývaru. Mäso preložíme na pekáčik. Banán mixujeme so smotanou a zmes vylejeme do nádoby a privediem do varu. Podľa potreby zahustíme Solamylom rozmiešaným v troške vody. Pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, mandle sparené na masle. Omáčkou prelejeme mäso na pekáčiku a dáme piecť asi na 20 minút. Podávame tak, že ‚mešce’ vodorovne prekrojíme na plátky hrubé asi 1 cm, preliate omáčkou s hranolčekmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1245
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1246

Podobné recepty:
  • Kura plnené hruškami

    Kura plnené hruškami

  • Kurča kung pao

    Kurča kung pao

  • Indická špecialita

    Indická špecialita

kuk