Plnené šampiňónové klobúčiky

2015-09-29

Ingrediencie

  • Šampiňóny, cibuľu, tvrdý syr (eidam), olej, soľ, korenie, petržlenovú vňať, sneh z 2 bielkov. Na jednu osobu môžeme počítať asi 3 šampiňónové klobúčiky.

Postup

Krok 1

Šampiňónové klobúčiky umyjeme, odstopkujeme, vydlabeme lyžičkou vnútro, nožičky spolu s vydlabaným vnútrom posekáme nadrobno. Na oleji zapeníme cibuľu, pridáme posekané šampiňóny, podusíme, nakoniec osolíme, okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Do udusenej zmesi pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, postrúhaný tvrdý syr, petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre zamiešame. Zmesou naplníme šampiňónové klobúčiky. Navrch môžeme dať pásiky tvrdého syra. Dáme do rúry zapiecť na 20 minút. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1134
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1135

Podobné recepty:
  • Grécky studený olovrant

    Grécky studený olovrant

  • Cestovina risoni s jemným humusom a paprikou

    Cestovina risoni s jemným humusom a paprikou

  • Zapekaná kapusta

    Zapekaná kapusta

kuk