Perinský kapor
2015-09-29Ingrediencie
- 1 kapra zbaveného kože a vykosteného, olej, hladkú múku, žltú, zelenú a červenú papriku, rajčiny, kyslú smotanu, citrón, maslo, korenie (mletá červená paprika a mleté čierne korenie, alebo špeciálne korenie na ryby), cibuľu, soľ.
Postup
Krok 1
Vykosteného kapra nakrájame na porcie, posolíme okoreníme a obalíme v múke. Mäso z oboch strán osmažíme na horúcom oleji do ktorého sme pridali maslo (1,5 minúty z každej strany). Potom k rybe pridáme papriku pokrájanú na rezančeky, ošúpané rajčiny pokrájané na osmičky, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme korenie, prikryjeme a dusíme pokým paprika a cibuľa nezmäkne. Rybu z panvice vyberieme a preložíme na taniere. Do zeleninovej zmesi pridáme kyslú smotanu a citrónovú šťavu. Premiešame a prehrejeme. Rybu na tanieri polejeme a obložíme zeleninovou omáčkou so smotanou.