Pstruh s mandľami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 pstruhov, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžicu strúhanky, 50 g masla, 2,5 dl bieleho vína, 100 g mandlí, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté ryby vysušíme. Mandle varíme asi 5 minút, necháme ich ešte chvíľu namočené a potom ich vylúpneme zo šupky a nakrájame na tenké plátky. Pstruhy zvonku aj zvnútra polejeme citrónovou šťavou, posolíme, posypeme zeleninovou koreniacou zmesou a obalíme v strúhanke. Poukladáme ich do maslom vymastenej ohňovzdornej misky, podlejeme vínom, posypeme plátkami mandlí, zakryjeme maslom potretým alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po 15-tich minútach alobal odstránime a pečieme ďalších 15 minút. Podávame so zemiakmi a varenou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Ako sa zbaviť kostí z rýb

    Ako sa zbaviť kostí z rýb

  • Domáce rybie prsty s ovsenými vločkami

    Domáce rybie prsty s ovsenými vločkami

  • Pirohy z krabom a lososom

    Pirohy z krabom a lososom

kuk