Plnená bravčová kotleta 'gastro'

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 až 750 g bravčového karé, 100 g bravčového mozočku, 80 g bravčovej pečene, 80 g eidamu, 60 g bravčovej masti, 10 g hladkej múky, 50 g kečupu, 100 g šampiňónov, 50 g údenej slaninky, 250 g mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, sterilizovanú feferónku, zelenú petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Odblaníme bravčové mozočky, na krátko vložíme do vriacej vody, vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté nakrájame na kocky asi 5x5 mm. Bravčovú pečeň pokrájame na malé kocky a na tuku mierne opečieme. Mozočky, pečeň, strúhaný syr a posekaný zelený petržlen spolu zľahka zmiešame, dochutíme soľou a čiernym korením. Plnku odložíme do chladničky. Bravčové karé po odseknutí postrannej kosti nasekáme na jednotlivé porcie. Ostrým nožom urobíme do každého kusa kapsu, ktorú naplníme plnkou a uzatvoríme kovovou ihlicou alebo špáradlom. Rebierka osolíme, pomúčime a opekáme po oboch stranách pomaly, aby sa nepripiekli. Opečené rebierka vyberieme, vo výpeku rozpustíme na rezančeky nakrájanú slaninku, pridáme pokrájanú cibuľu, speníme. Vložíme na plátky pokrájané šampiňóny a feferónku, krátko podusíme, pridáme kečup, zalejeme vývarom, prevaríme a položíme opečené rebierka, ktoré ešte 5 až 10 minút podusíme. Podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolčekmi a so šalátmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 938
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

939

Podobné recepty:
  • Bravčové karé so syrom

    Bravčové karé so syrom

  • Pečená šunka s vínom

    Pečená šunka s vínom

  • Rozmarínové mäsko

    Rozmarínové mäsko

kuk