Morčacie prsia so špargľou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 900 g morčacích pŕs, 300 g špargle, 100 g tvrdého syra (ementál, eidam), 3 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice oleja, 2,5 dl pochúťkovej smotany, 1,5 dl mlieka, soľ.

Postup

Krok 1

Morčacie mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich a namočíme asi na hodinu do mlieka. Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, alebo použijeme sterilizovanú. Sójovú omáčku zmiešame s olejom a časť nalejem na zapekaciu misku. Do misky poukladáme plátky mäsa tak, aby dno bolo zakryté. Na mäso poukladáme časť špargle, posypeme ju časťou postrúhaného syra, opäť vrstvu mäsa a špargle. Všetko to polejeme časťou zmesi oleja a sójovej omáčky. Druhú časť syra zmiešame so smotanou a zvyškom sójovej omáčky s olejom, premiešame a vylejeme na poslednú vrstvu špargle. Misku vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 20 minút. Podávame s hranolčekmi a s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2018
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2019

Podobné recepty:
  • Kuracie prsia s paprikou a rajčinami

    Kuracie prsia s paprikou a rajčinami

  • Plnené kuracie stehná

    Plnené kuracie stehná

  • Pivovarnícka kačica

    Pivovarnícka kačica

kuk