Plnený baklažán II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 3 menšie baklažány, 3 cibule, 4 rajčiny, soľ, 1,5 dl olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 2 lyžice pokrájanej petržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky cukru, 1 dl vody.
Postup
Krok 1
Z baklažánov odstránime stopky a prerežeme ich pozdĺžne na polovice. Zo strany dužiny do polovíc urobíme nožom zárez tak, aby začínal a končil 1,5 cm od koncov. Posolíme ich a necháme 30 minút odkvapkať. Na panvicu dáme polovicu oleja, pridáme prelisovaný cesnak a na kolieska pokrájanú cibuľu, Osmažíme do sklovita a preložíme do misky. Zmiešame s ošúpanými rajčinami zbavenými semiačok a pokrájanými na kocky, okoreníme a primiešame petržlenovú vňať. Na druhej polovici oleja do hneda opražíme osušené baklažány, poukladáme ich do zapekacej misky a do zárezov dáme zeleninovú zmes. Do misky nalejeme vodu zmiešanú s cukrom a s citrónovou šťavou. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia asi 45 minút. Počas pečenia podlievame. Upečené baklažány ozdobíme petržlenovou vňaťou.