Kugelis na litovský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1000 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 10 g bravčovej masti. Príloha: 60 g údenej slaniny, 80 g cibule, 1/2 dl smotany 12 %.
Postup
Krok 1
Surové zemiaky postrúhame, pridáme soľ, korenie, vajce a spolu premiešame. Plech vymastíme masťou a rozotrieme naň zemiakovú hmotu hrúbky asi 40 mm. V rúre pečieme asi 40 minút. Aby sa kugelis z plechu ľahšie vybral, položíme ho na minútu na studenú mokrú utierku. Kugelis pokrájame na štvorce a teplé podávame. Samostatne podávame zmes opraženej slaniny, pokrájanej cibule a smotany.