Dalmatské čufty (Juhoslávia)
2016-04-22- komentárov
- Kategórie:
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 35 min.
Popis
Vyskúšajte cudzokrajný pokrm alebo mäsové placky s paradajkovou omáčkou.
Ingrediencie
- 300 g bravčového mäsa
- 200 g hovädzieho mäsa
- mlieko
- 1 ks vajce
- soľ
- čierne korenie
- 1 ks žemľa
- 30 g oleja
- 60 g masti
- 200 g cibule
- 150 g zelenej papriky
- 100 g hrášku
- 1 dl smotany
- 100 g rajčiakového pretlaku
- 150 g rajčiakov
Postup
Krok 1
Bravčové a hovädzie mäso zomelieme spolu so žemľou namočenou v mlieku, ktorú pred mletím vytlačíme. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a časť nadrobno pokrájanej cibule. Zmes dobre premiešame a urobíme z nej malé šišky, ktoré opečieme do zlatista na rozpálenom oleji. Hotové vyberieme a do výpeku dáme zvyšok pokrájanej cibule, na plátky pokrájané rajčiaky, na rezance pokrájanú papriku a hrášok.
Krok 2
Všetko podusíme, pridáme smotanu, rajčiakový pretlak, osolíme, okoreníme a prisladíme. Na tanier dáme čufty a zalejeme omáčkou. Ako prílohu podávame varené zemiaky.