Dalmatské čufty (Juhoslávia)

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Vyskúšajte cudzokrajný pokrm alebo mäsové placky s paradajkovou omáčkou.

Ingrediencie

  • 300 g bravčového mäsa
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • mlieko
  • 1 ks vajce
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 ks žemľa
  • 30 g oleja
  • 60 g masti
  • 200 g cibule
  • 150 g zelenej papriky
  • 100 g hrášku
  • 1 dl smotany
  • 100 g rajčiakového pretlaku
  • 150 g rajčiakov

Postup

Krok 1

Bravčové a hovädzie mäso zomelieme spolu so žemľou namočenou v mlieku, ktorú pred mletím vytlačíme. Pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie a časť nadrobno pokrájanej cibule. Zmes dobre premiešame a urobíme z nej malé šišky, ktoré opečieme do zlatista na rozpálenom oleji. Hotové vyberieme a do výpeku dáme zvyšok pokrájanej cibule, na plátky pokrájané rajčiaky, na rezance pokrájanú papriku a hrášok.

Krok 2

Všetko podusíme, pridáme smotanu, rajčiakový pretlak, osolíme, okoreníme a prisladíme. Na tanier dáme čufty a zalejeme omáčkou. Ako prílohu podávame varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 574
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

575

kuk