Rajčiakový šalát I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Zeleninová skupina , Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 400 g rajčiakov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, umelé sladidlo, ocot, nadrobno posekaná čerstvá zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Umyté rajčiaky pokrájame na kolieska a vložíme do misy na prípravu šalátu. Pridáme nadrobno posekanú očistenú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, rozotretý cesnak, podľa chuti umelé sladidlo, ocot a nadrobno posekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňať. Všetko zľahka premiešame a necháme 2 hodiny odstáť. Podávame k hlavnej rastlinnej aj živočíšnej skupine, ale aj ako samostatné jedlo s čiernym celozrnným chlebom alebo pečivom.