Šalát zo suchej fazule s pórom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Šaláty , Ovocné šaláty
Ingrediencie
- 300 g suchej fazule, soľ, bobkový list, nové korenie, 2 stredne veľké póry, 1 cibuľa, rastlinný olej, umelé sladidlo, ocot, nadrobno posekaný čerstvý kôpor.
Postup
Krok 1
Prebratú a umytú fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme v tej istej vode s trochou soli, bobkovým listom a novým korením. Scedíme, necháme odkvapkať a vložíme do misy, ktorá je vhodná na vymiešanie šalátu. Pridáme očistený, na kolieska pokrájaný pór, nahrubo postrúhanú cibuľu a ochutíme podľa vlastnej chuti troškou rastlinného oleja, umelým sladidlom a octom. Nakoniec pridáme nadrobno posekaný čerstvý kôpor a zľahka premiešame. Šalát necháme odstáť 3 až 4 hodiny.