Kurčacie prsia s broskyňovou omáčkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 kurčacie prsia, 3 veľké sterilizované polovice broskýň, malú konzervu sterilizovaných mandarínok, mleté čierne korenie, soľ, 1 lyžičku medu, 1 lyžicu olivového oleja, 1 kyslú smotanu, 2 lyžice sójovej omáčky.

Postup

Krok 1

Prsia osušíme, okoreníme a osolíme a opražíme do zlata na horúcom oleji. Potom mäso prikryjeme a asi 2 minúty podusíme. Mäso vyberieme na misu. Rozmixujeme smotanu s broskyňami. Omáčka musí mať výrazne broskyňovú chuť, preto ak je to potrebné pridáme ďalšiu polovicu broskyne, prípadne šťavu z broskyňového kompótu. Pridáme sójovú omáčku a lyžičku medu. Omáčku vylejeme do výpeku po mäse a krátko povaríme (asi 2 minúty). Do omáčky pridáme mandarínky a necháme ich iba zľahka prehriať. Porcie kurčacích pŕs prelejeme omáčkou. Môžeme ich ozdobiť šľahačkou. Podávame so zemiakovými kroketami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2040
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2041

Podobné recepty:
  • Kuracie s pórom

    Kuracie s pórom

  • Kura po taliansky

    Kura po taliansky

  • Baklažán s hydinovým mäsom

    Baklažán s hydinovým mäsom

kuk