Zapekané rybie filé so syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 600 g rybieho filé, soľ, vegeta, drvená rasca, 0,2 l mlieka, 2 vajcia, 150 g tvrdého syra, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať, rastlinný olej na vytretie ohňovzdornej misy.
Postup
Krok 1
Rybie filé osolíme, posypeme vegetou a drvenou rascou. Vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme mierne vytreli rastlinným olejom. Mierne podlejeme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 až 30 minút. Potom zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia, a rybie filé dopečieme. Hotové posypeme postrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte chvíľu v horúcej rúre, aby sa tvrdý syr roztopil. Podávame posypané nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.