Plnené hovädzie mäso
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa na roládu, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 1 lyžica rajčiakového pretlaku. Plnka: 2 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, 100 g šampiňónov, 50 g mrkvy, 50 g vylúpaného zeleného hrášku, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso rozkrojíme na väčší plát, ktorý naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, natrieme plnkou, zvinieme, previažeme hrubou niťou a opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán. Potom podlejeme zeleninovým vývarom a upečieme. Pečieme najprv prikryté, pred dopečením odkryjeme. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Keď je mäso mäkké, šťavu ochutíme rajčiakovým pretlakom. Plnka: Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájané šampiňóny, očistenú a pokrájanú mrkvu, vylúpaný hrášok a všetko spolu udusíme do mäkka. Nakoniec osolíme a necháme vychladnú(. Takto pripravené hovädzie mäso podávame s čerstvou zeleninou alebo s dusenou zeleninou. Môžeme ho však servírovať aj s rôznymi nevarenými omáčkami alebo zeleninovými šalátmi. Pri prílohách vždy dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.