Hovädzie bifteky s vajcom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzej sviečkovice, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 4 vajcia.
Postup
Krok 1
Sviečkovicu pokrájame na rezne hrubé 2 cm, ktoré tupou stranou noža zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, sformujeme do okrúhleho tvaru a opečieme v rozohriatom oleji z obidvoch strán. Keď chceme, aby mäso bolo vnútri ružové, opekáme ho 4 až 5 minút, keď chceme, aby bolo dobre prepečené, opekáme ho 10 minút. (Mäso bude mimoriadne jemné, ak ho pred opekaním naklepeme, pokvapkáme olejom a necháme odležať v chladničke 24 hodín.) Z vajec pripravíme na rozohriatom rastlinnom oleji volské oká a podávame ich na biftekoch. Prílohy k biftekom bývajú rôzne. Môže to byt čerstvá alebo dusená zelenina, rôzne zeleninové šaláty alebo môžeme bifteky preliať nevarenou studenou omáčkou. Nikdy však nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.