Cviklový šalát s mäsom a pomarančom
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 60 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Pomaranč a jeho chuť s upečeným bravčovým mäsom veľmi dobre doplní chuť chladeného šalátu.
Ingrediencie
- 400 g cvikly
- 100 g pomarančov
- 100 g červenej cibule
- 200 g jabĺk
- 300 g upečeného bravčového mäsa
- 2 lyžica octu
- 1 ks citrón (šťava)
- soľ
- 30 g slnečnicového oleja
- 1 lyžica horčice
- korenie tabasco
- chren
Postup
Krok 1
Cviklu dôkladne umyjeme a uvaríme (asi 60 minút), ešte horúcu ošúpeme pod prúdom studenej vody a necháme vychladnúť.
Krok 2
Očistenú cibuľu krájame na tenké kolieska. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a krájame spolu s mäsom a cviklou na široké rezance. Zalejeme nálev z octu, citrónovej šťavy, oleja, horčice, soli a tabasca. Všetko spolu dobre zmiešame a dáme do chladničky uležať aspoň na pol hodiny.
Krok 3
Šalát pred podávaním znovu premiešame, uložíme na porcelánovú misu a ozdobíme dielikmi pomaranča a postrúhaným chrenom.