Cviklový šalát s mäsom a pomarančom

2016-04-22
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 60 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Pomaranč a jeho chuť s upečeným bravčovým mäsom veľmi dobre doplní chuť chladeného šalátu.

Ingrediencie

  • 400 g cvikly
  • 100 g pomarančov
  • 100 g červenej cibule
  • 200 g jabĺk
  • 300 g upečeného bravčového mäsa
  • 2 lyžica octu
  • 1 ks citrón (šťava)
  • soľ
  • 30 g slnečnicového oleja
  • 1 lyžica horčice
  • korenie tabasco
  • chren

Postup

Krok 1

Cviklu dôkladne umyjeme a uvaríme (asi 60 minút), ešte horúcu ošúpeme pod prúdom studenej vody a necháme vychladnúť.

Krok 2

Očistenú cibuľu krájame na tenké kolieska. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a krájame spolu s mäsom a cviklou na široké rezance. Zalejeme nálev z octu, citrónovej šťavy, oleja, horčice, soli a tabasca. Všetko spolu dobre zmiešame a dáme do chladničky uležať aspoň na pol hodiny.

Krok 3

Šalát pred podávaním znovu premiešame, uložíme na porcelánovú misu a ozdobíme dielikmi pomaranča a postrúhaným chrenom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 720
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

721

Podobné recepty:
  • Zelerový šalát so syrom a šampiňónmi

    Zelerový šalát so syrom a šampiňónmi

  • Pomarančový dressing na šalát

    Pomarančový dressing na šalát

  • Patizónový šalát

    Patizónový šalát

kuk