Baranie mäso na mrkve

2015-12-02

Popis

Baranie mäso na zdravej mrkve, ktoré je zjemnené jogurtom. Zachutí Vám s ryžou alebo zemiakmi.

Ingrediencie

  • 400 g baranieho mäsa
  • 2 ks cibule
  • 150 g mrkvy
  • rastlinný olej
  • soľ
  • 1 ks bobkový list
  • tymian
  • celé čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 0.25 dl zeleninový vývar
  • 1 lyžička vegety
  • 1 l bieleho jogurtu

Postup

Krok 1

Očistené a umyté mäso pokrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a očistenú mrkvu postrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu a mrkvu speníme v rozohriatom rastlinnom oleji, pridáme pokrájané mäso, opražíme, osolíme, pridáme bobkový list, tymian, niekoľko zrniek čierneho korenia, rozotretý cesnak, všetko podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka.

Krok 2

Počas dusenia podľa potreby podlievame. Nakoniec primiešame biely jogurt.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1470
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1471

Podobné recepty:
  • Hovädzí plátok dusený s pórom

    Hovädzí plátok dusený s pórom

  • Hovädzie rezne naložené v zelenine

    Hovädzie rezne naložené v zelenine

  • Prírodná hovädzia roštenka

    Prírodná hovädzia roštenka

kuk