Baranie mäso na mrkve
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Baranie mäso na zdravej mrkve, ktoré je zjemnené jogurtom. Zachutí Vám s ryžou alebo zemiakmi.
Ingrediencie
- 400 g baranieho mäsa
- 2 ks cibule
- 150 g mrkvy
- rastlinný olej
- soľ
- 1 ks bobkový list
- tymian
- celé čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 0.25 dl zeleninový vývar
- 1 lyžička vegety
- 1 l bieleho jogurtu
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso pokrájame na malé kocky. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a očistenú mrkvu postrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu a mrkvu speníme v rozohriatom rastlinnom oleji, pridáme pokrájané mäso, opražíme, osolíme, pridáme bobkový list, tymian, niekoľko zrniek čierneho korenia, rozotretý cesnak, všetko podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka.
Krok 2
Počas dusenia podľa potreby podlievame. Nakoniec primiešame biely jogurt.