Šalát z údeného mäsa a zo zeleniny
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 200 g uvareného chudého údeného mäsa alebo šunky, 200 g uvareného zeleru, 200 g zelenej papriky, 100 g nakladaných šampiňónov, 90 g cibule. Nálev: 1 feferónka, 20 g slnečnicového oleja, 1 lyžica worcestra, 1 lyžička horčice, mleté čierne korenie, šťava z 1 citróna, soľ, 200 g rajčiakov, 1 vajce uvarené natvrdo na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Údené mäso alebo šunku a zeler pokrájame na kocky, papriku na pásiky, šampiňóny na tenké plátky a očistenú cibuľu nadrobno. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z uvedených surovín, ktoré dobre rozmiešame. Feferónku očistíme, posekáme nadrobno a až potom pridáme do nálevu. Šalát ozdobíme štvrtkami umytých rajčiakov a štvrtkami vajca. Podávame s chlebom.