Hydinový šalát s chrenom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 400 g kuracích alebo morčacích pŕs, 200 g hlávkového šalátu. Nálev: 10 g majonézy, 200 g jogurtu, 1 lyžica chrenu postrúhaného najemno, 1 lyžica kečupu, mleté čierne korenie, voda, soľ, 2 rajčiaky a 1 vajce uvarené natvrdo na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Umyté mäso varíme asi 45 minút v osolenej vode. Odstránime kožu, prípadne kosti a pokrájame na tenké plátky. Necháme vychladnúť. Šalátové listy dôkladne umyjeme, pokrájame na hrubšie rezance a uložíme na sklenené misky. Na šalát uložíme mäso a zalejeme nálevom, ktorý pripravíme z uvedených prísad. Ozdobíme rajčiakmi pokrájanými na plátky a štvrtkami vajca uvareného natvrdo.