Pikantný syrový šalát s rajčiakmi a so zemiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g ementálu, 350 g rajčiakov, 300 g uvarených zemiakov, 150 g jabĺk, 80 g cibule, 100 g nakladaných uhoriek. Nálev: 1 lyžica octu, šťava z 1 citróna, 30 g slnečnicového oleja, 1 lyžička ostrej horčice, 1 vajce uvarené natvrdo, mleté čierne korenie, voda, soľ, 2 listy hlávkového šalátu na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Syr pokrájame na väčšie kúsky, rajčiaky na štvrtky, ošúpané zemiaky a jablká zbavené jadrovníkov na plátky, cibuľu na kolieska a uhorky na tenké plátky. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z oleja, octu, citrónovej šťavy, pridáme soľ a mleté čierne korenie, horčicu a vajíčko posekané nadrobno. Pri príprave nálevu dbáme na to, aby sme dobre rozmiešali olej s octom a citrónovou šťavou. Uložíme na sklenenú misu, na dno ktorej sme dali listy hlávkového šalátu tak, aby prečnievali cez okraje misy. Necháme uležať v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 814
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

815

Podobné recepty:
  • Hlávkový šalát s jablkom

    Hlávkový šalát s jablkom

  • Reďkovkový šalát s hlávkovým šalátom

    Reďkovkový šalát s hlávkovým šalátom

  • Zemiakový šalát s hlivou

    Zemiakový šalát s hlivou

kuk