Veronikin zeleninovo-ovocný šalát
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 200 g hlávkového šalátu, 100 g zelenej papriky, 1/2 šalátovej uhorky, 1 viazanička reďkoviek, 150 g banánov, 4 polovičky zaváraných broskýň alebo mandarínok, 100 g čerstvých jahôd, 100 g karotky, 150 g rajčiakov. Nálev: šťava z 2 citrónov, 1 lyžička octu, pol lyžičky práškového cukru, mleté biele korenie, soľ, 1 lyžička horčice, 30 g slnečnicového oleja, posekaná petržlenová vňať, pažítka a estragón.
Postup
Krok 1
Hlávkový šalát rozoberieme na listy a dôkladne umyjeme. Z papriky vyberieme semená, pokrájame na pásiky, uhorku, reďkovky, banány a karotku nakrájame plátky, rajčiaky rozštvrtíme. Všetko zmiešame, uložíme ozdobne na porcelánovú alebo sklenenú misu a zalejeme dokonale rozmiešaným nálevom. Šalát ozdobíme umytými a prekrojenými jahodami, broskyňami alebo mandarínkami. Necháme v chladničke uležať. Do tohto šalátu môžeme pridať aj plátky ananásu, prípadne ementál pokrájaný na kocky.