Veronikin zeleninovo-ovocný šalát

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g hlávkového šalátu, 100 g zelenej papriky, 1/2 šalátovej uhorky, 1 viazanička reďkoviek, 150 g banánov, 4 polovičky zaváraných broskýň alebo mandarínok, 100 g čerstvých jahôd, 100 g karotky, 150 g rajčiakov. Nálev: šťava z 2 citrónov, 1 lyžička octu, pol lyžičky práškového cukru, mleté biele korenie, soľ, 1 lyžička horčice, 30 g slnečnicového oleja, posekaná petržlenová vňať, pažítka a estragón.

Postup

Krok 1

Hlávkový šalát rozoberieme na listy a dôkladne umyjeme. Z papriky vyberieme semená, pokrájame na pásiky, uhorku, reďkovky, banány a karotku nakrájame plátky, rajčiaky rozštvrtíme. Všetko zmiešame, uložíme ozdobne na porcelánovú alebo sklenenú misu a zalejeme dokonale rozmiešaným nálevom. Šalát ozdobíme umytými a prekrojenými jahodami, broskyňami alebo mandarínkami. Necháme v chladničke uležať. Do tohto šalátu môžeme pridať aj plátky ananásu, prípadne ementál pokrájaný na kocky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 800
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

801

Podobné recepty:
  • Špargľový šalát s rajčiakmi

    Špargľový šalát s rajčiakmi

  • Výdatný kapustový šalát

    Výdatný kapustový šalát

  • Šalát z nových zemiakov

    Šalát z nových zemiakov

kuk