Zemiaky zapekané so syrom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, 200 g syra (eidam, ementál, moravský bochník, gouda), 1/2 l mlieka, 100 g masla, soľ.

Postup

Krok 1

Umyté a ošúpané zemiaky pokrájame na plátky a vrstvíme so syrom do vymastenej ohňovzdornej misy alebo do panvice. Každú vrstvu zemiakov osolíme, posypeme postrúhaným syrom a pokvapkáme maslom. Vrstvy zemiakov a syra striedame, kým nenaplníme misu. Vrchnú vrstvu zemiakov zalejeme vriacim mliekom a v dobre vyhriatej rúre zapečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1406
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1407

Podobné recepty:
  • Červená kapusta na víne

    Červená kapusta na víne

  • Dusená kapusta so šampanským

    Dusená kapusta so šampanským

  • Cestovinová ryža

    Cestovinová ryža

kuk