Kyslá zemiaková polievka s hríbmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 20 g sušených hríbov, 400 g zemiakov, 2 dl mlieka, 20 g hladkej múky, 100 g smotany, ocot, 20 g masla, bobkový list, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Sušené hríby namočíme deň vopred. Na druhý deň dolejeme vodu, pridáme bobkový list, mleté čierne korenie, soľ a pol hodiny varíme. Pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a uvaríme do mäkka. Zalejeme zátrepkou z mlieka a múky a povaríme. Do hotovej polievky pridáme kyslú smotanu, ocot a čerstvé maslo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1238
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1239

Podobné recepty:
  • Jelenia ragú polievka

    Jelenia ragú polievka

  • Zelerová krémová polievka - zeleninové jedlo

    Zelerová krémová polievka - zeleninové jedlo

  • Kubánska slepačia polievka oriente

    Kubánska slepačia polievka oriente

kuk