Mleté teľacie mäso v kapustových listoch
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Teľacie mäso , Dusené mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho mäsa, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 1 vajce, 8 listov z bielej hlávkovej kapusty, 2 lyžice dia kečupu, 1 lyžica rastlinného oleja, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety).
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame a zomelieme spolu s cibuľou na mäsovom mlynčeku. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a drvenou rascou, pridáme vajce a všetko spolu dobre premiešame. Kapustové listy vložíme na niekoľko minút do vriacej vody, scedíme a hlúbovité časti naklepeme. Listy naplníme pripravenou zmesou, zvinieme, uložíme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme dia kečupom a rastlinným olejom, podlejeme zeleninovým vývarom, prikryjeme a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia podľa potreby podlievame zeleninovým vývarom. Ako prílohu môžeme podávať šalát zo zelenej hlávkovej kapusty, vhodný k hlavnej živočíšnej skupine.