Zemiakový šalát s rajčiakmi a so zelerom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 150 g zemiakov, 150 g zeleru, 150 g rajčiakov, 60 g cibule, 100 g jabĺk, 1 vajce uvarené natvrdo, 2 lyžice octu, 20 g slnečnicového oleja, štipka cukru alebo umelé sladidlo, horčica, voda, soľ, petržlenová vňať, 2 listy hlávkového šalátu, uvarená kukurica.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme. Očistený zeler uvaríme do mäkka a spolu so zemiakmi pokrájame na plátky. Pridáme ošúpané jabĺčka a rajčiaky pokrájané na osminky a ošúpanú cibuľu pokrájanú na kolieska. Z octu, oleja, horčice a vody pripravíme nálev, ktorý podľa chuti osladíme, okoreníme a osolíme. Šalát zalejeme nálevom a necháme uležať. Na miske alebo na sklenených tanieroch šalát ozdobíme plátkami vajca uvareného natvrdo a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme listami hlávkového šalátu a zrnkami uvarenej alebo nakladanej kukurice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 714
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

715

Podobné recepty:
  • Šalát z mladých kalerábov

    Šalát z mladých kalerábov

  • Miešaný šalát

    Miešaný šalát

  • Baklažánová pasta ako šalát (Bulharsko)

    Baklažánová pasta ako šalát (Bulharsko)

kuk