Teľacie závitky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 100 g šunky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 100 g párkov, 3 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, zeleninový vývar (na 0,25 l vody a 1 lyžička vegety), zelená petržlenová vňať posekaná nadrobno.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté mäso pokrájame na väčšie rezne. Rezne naklepeme, : osolíme a uložíme na ne plátky šunky. Šunku potrieme rajčiakovým pretlakom, obložíme olúpanými párkami, zvinieme a závitky previažeme hrubou niťou. Na rastlinnom oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pripravené závitky, opražíme ich zovšetkých strán do zlata, podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Takto pripravenú mäsovú pochúťku pokrájame na plátky a podávame podľa vlastnej chuti buď s nevarenými omáčkami, alebo s dusenou zeleninou. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové šaláty. Nesmieme nikdy zabudnúť na vhodnosť kombinácie pri prílohách k hlavnej živočíšnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1173
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1174

Podobné recepty:
  • Tesinské kotlety

    Tesinské kotlety

  • Plnená hovädzia pečienka III

    Plnená hovädzia pečienka III

  • Teľacie ragú na grécky spôsob

    Teľacie ragú na grécky spôsob

kuk