Teľacie závitky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, 100 g šunky, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, 100 g párkov, 3 lyžice rastlinného oleja, 1 cibuľa, zeleninový vývar (na 0,25 l vody a 1 lyžička vegety), zelená petržlenová vňať posekaná nadrobno.
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso pokrájame na väčšie rezne. Rezne naklepeme, : osolíme a uložíme na ne plátky šunky. Šunku potrieme rajčiakovým pretlakom, obložíme olúpanými párkami, zvinieme a závitky previažeme hrubou niťou. Na rastlinnom oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme pripravené závitky, opražíme ich zovšetkých strán do zlata, podlejeme zeleninovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a zbavíme nití. Takto pripravenú mäsovú pochúťku pokrájame na plátky a podávame podľa vlastnej chuti buď s nevarenými omáčkami, alebo s dusenou zeleninou. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové šaláty. Nesmieme nikdy zabudnúť na vhodnosť kombinácie pri prílohách k hlavnej živočíšnej skupine.