Zapekaná špargľa na šampiňónoch
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 600 g špargle, soľ, 1/2 lyžičky práškového cukru, 100 g šampiňónov, 100 g cibule, 10 g slnečnicového oleja, 200 g rajčiakov, mleté čierne korenie, 100 g šunky, 100 g kyslej smotany, 1 vajce, 50 g tvrdého syra.
Postup
Krok 1
Očistenú špargľu uvaríme v širokej nádobe v osolenej a osladenej vode. Aby sa nelámala zviažeme ju niťou na oboch koncoch do zväzku. Uvarenú vyberieme a necháme odkvapkať. Očistené a umyté šampiňóny pokrájame na plátky (niekoľko šampiňónov necháme v celku na ozdobenie). Na rozohriatom oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, popražíme, neskôr pridáme rajčiaky pokrájané na osminky, osolíme, okoreníme a spolu podusíme. Špargľu rozdelíme na 4 časti, uložíme na plátky šunky, ktorú zavinieme tak, aby konce špargle vyčnievali zo šunky. udusené šampiňóny vložíme na dno sklenenej ohňovzdornej misy, na ne šikmo poukladáme šunkové závitky a 10 minút zapečieme v horúcej rúre. Upečené šunkové závitky so špargľou zalejeme v strede závitkov kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajce, posypeme postrúhaným syrom, ozdobíme šampiňónmi a vložíme znova na 5 minút do horúcej rúry. Podávame ako hlavné jedlo s uvarenými zemiakmi.