Špargľový šalát s rajčiakmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 500 g sterilizovanej špargle, 120 g rajčiakov, 1/2 hlávky šalátu, šťava z 1 citróna, 30 g kyslej smotany, 20 g majonézy, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ, štipka práškového cukru alebo 3 kvapky neenergetického sladidla, pažítka, 2 vajcia uvarené natvrdo.
Postup
Krok 1
Sterilizovanú špargľu pokrájame na rovnaké kusy a necháme odkvapkať. Umyté rajčiaky pokrájame na osminky. Na dno sklenenej misy uložíme listy šalátu tak, aby prečnievali cez okraje misy. 2 listy uložíme kolmo a medzi ne pokladieme kúsky špargle a rajčiakov. Pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy, druhú polovicu zmiešame s kyslou smotanou a majonézou, okoreníme, osolíme a osladíme. Zeleninu zalejeme pripraveným nálevom, posypeme posekanou pažítkou a ozdobíme vajíčkami. Podávame ako predjedlo so sendvičom (polovičnú dávku) alebo ako hlavné jedlo s uvarenými novými zemiakmi.