Špargľový šalát s rajčiakmi

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g sterilizovanej špargle, 120 g rajčiakov, 1/2 hlávky šalátu, šťava z 1 citróna, 30 g kyslej smotany, 20 g majonézy, čerstvo pomleté čierne korenie, soľ, štipka práškového cukru alebo 3 kvapky neenergetického sladidla, pažítka, 2 vajcia uvarené natvrdo.

Postup

Krok 1

Sterilizovanú špargľu pokrájame na rovnaké kusy a necháme odkvapkať. Umyté rajčiaky pokrájame na osminky. Na dno sklenenej misy uložíme listy šalátu tak, aby prečnievali cez okraje misy. 2 listy uložíme kolmo a medzi ne pokladieme kúsky špargle a rajčiakov. Pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy, druhú polovicu zmiešame s kyslou smotanou a majonézou, okoreníme, osolíme a osladíme. Zeleninu zalejeme pripraveným nálevom, posypeme posekanou pažítkou a ozdobíme vajíčkami. Podávame ako predjedlo so sendvičom (polovičnú dávku) alebo ako hlavné jedlo s uvarenými novými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 958
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

959

Podobné recepty:
  • Šunkový šalát s pomarančom

    Šunkový šalát s pomarančom

  • Mäsový šalát s majonézou

    Mäsový šalát s majonézou

  • Francúzsky šalát

    Francúzsky šalát

kuk