Paprika plnená mäsom a ryžou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g zelenej papriky (8 veľkých paprík), 200 g chudého hovädzieho, bravčového alebo miešaného mäsa, 100 g ryže, mleté čierne korenie, soľ, 10 g slnečnicového oleja, 60 g cibule, vývar alebo voda, 5 lyžíc rajčiakového pretlaku, štipka práškového cukru alebo neenergetické tekuté sladidlo, 1 bobkový list.

Postup

Krok 1

Ryžu udusíme vo väčšom množstve vody. Mäso pomelieme, okoreníme osolíme a premiešame s udusenou ryžou. Masou naplníme očistenú papriku. Na hlbokej panvici s rozohriatým olejom speníme cibuľu posekanú nadrobno, podlejeme horúcim vývarom alebo vodou, osolíme, pridáme rajčiakový pretlak, štipku cukru alebo sladidlo, bobkový list a vložíme papriku. Znova podľa potreby podlejeme a prikryté dusíme asi 30 minút, najlepšie v horúcej rúre. Namiesto mäsa môžeme papriku naplniť dusenými hubami, prípadne posekanou údeninou. Podávame s uvarenými zemiakmi a hlávkovým šalátom, s reďkovkami, ozdobené plátkami vajíčka uvareného natvrdo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1534
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1535

Podobné recepty:
  • Guláš s fazuľou

    Guláš s fazuľou

  • Pečeňové soté

    Pečeňové soté

  • Mäsový bochník so syrom

    Mäsový bochník so syrom

kuk