Šalát z ružičkového kelu

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g ružičkového kelu, soľ, štipka cukru alebo 4 kvapky neenergetického sladidla, 2 lyžice octu, 20 g slnečnicového oleja, šťava z 1/2 citróna, 50 g cibule.

Postup

Krok 1

Ružičky kelu očistíme, odstránime zvädnuté a poškodené vonkajšie listy a umyjeme. V osolenej vode uvaríme do mäkka a necháme odkvapkať. Ocot, olej a citrónovú šťavu zmiešame, osolíme a podľa chuti prisladíme. Nalejeme na ružičky a ozdobíme kolieskami surovej cibule. Namiesto oleja môžeme zaliať kyslou smotanou (100 g), do ktorej primiešame len 1 lyžičku octu a citrónovú šťavu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 718
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

719

Podobné recepty:
  • Zemiakový šalát s majonézou

    Zemiakový šalát s majonézou

  • Zeleninová misa s tvarohom

    Zeleninová misa s tvarohom

  • Šalát zo žeruchy, rokety, hrušiek...

    Šalát zo žeruchy, rokety, hrušiek...

kuk