Šalát z ružičkového kelu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 400 g ružičkového kelu, soľ, štipka cukru alebo 4 kvapky neenergetického sladidla, 2 lyžice octu, 20 g slnečnicového oleja, šťava z 1/2 citróna, 50 g cibule.
Postup
Krok 1
Ružičky kelu očistíme, odstránime zvädnuté a poškodené vonkajšie listy a umyjeme. V osolenej vode uvaríme do mäkka a necháme odkvapkať. Ocot, olej a citrónovú šťavu zmiešame, osolíme a podľa chuti prisladíme. Nalejeme na ružičky a ozdobíme kolieskami surovej cibule. Namiesto oleja môžeme zaliať kyslou smotanou (100 g), do ktorej primiešame len 1 lyžičku octu a citrónovú šťavu.