Pekinská kapusta zapekaná so šampiňónmi
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 800 g pekinskej kapusty, 100 g očistených šampiňónov, 20 g masla, tuk a strúhanku na vymastenie a posypanie nádoby, 3 dl mlieka, 2 vajcia, 100 g postrúhaného syra, soľ, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Očistenú kapustu pokrájame na rezance. Pridáme pokrájané šampiňóny. Spolu s maslom a malým množstvom vody za stáleho miešania udusíme do mäkka. Maslom potrieme kastról alebo nádobu z ohňovzdorného skla, posypeme strúhankou a vložíme udusenú kapustu premiešanú so šampiňónmi. Pokvapkáme po celej ploche tretinou mlieka a dáme zapiecť do stredne vyhriatej rúry. Keď je pokrm napoly zapečený, vyberieme ho z rúry a zalejeme zvyškom mlieka, v ktorom sme rozšľahali vajcia, syr a soľ. Prudko zapečieme v horúcej rúre do červena. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou.