Klužská (sedmohradská) kapusta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g kyslej kapusty, 300 g bravčového mäsa, 100 g bravčovej klobásy, 20 g údenej slaniny, 30 g masti, 40 g cibule, mletá sladká paprika, 70 g ryže, 200 g kyslej smotany, 20 g masti a 20 g strúhanky na vymastenie a posypanie formy.

Postup

Krok 1

Údenú slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Škvarky vyberieme a na masti udusíme kapustu, ktorú čiastočne podlejeme vodou. Na masti speníme cibuľu, pridáme mletú papriku, mäso a klobásu pokrájanú na kocky, opražíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Do nákypovej formy alebo kastróla vymasteného masťou a posypaného strúhankou vložíme udusenú kapustu, udusenú ryžu a mäso. Pokračujeme znova od kapusty a všetko opakujeme. Navrch uložíme kapustu. Zalejeme smotanou a pečieme v rúre asi 45 minút. Podávame s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1663
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1664

Podobné recepty:
  • Sarma – plnený kelový list

    Sarma – plnený kelový list

  • Zemiaky s pečenými paprikami

    Zemiaky s pečenými paprikami

  • Musaka s baklažánmi

    Musaka s baklažánmi

kuk