Kapustový šalát so syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 500 g hlávkovej kapusty, 200 g červenej papriky, 1 feferónka, 300 g ementálu, 60 g cibule. Nálev: 40 g slnečnicového oleja, 2 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Z hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy, vykrojíme hlúb, rozrežeme na štvrtky a postrúhame alebo pokrájame na rezance. Papriku umyjeme, vykrojíme semenice a pokrájame na pásiky. Feferónku prekrojíme, odstránime zrnká a posekáme nadrobno. Syr s hrúbkou 1/2 cm pokrájame na pásiky dlhé 3 cm. Cibuľu pokrájame nadrobno. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z vyššie uvedených surovín. Šalát necháme uležať prikrytý v chladničke asi 1 hodinu. Potom ho rozložíme na sklenené misky a podávame s chlebom a s maslom. Vhodný je na večeru.