Kapustový šalát so syrom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hlávkovej kapusty, 200 g červenej papriky, 1 feferónka, 300 g ementálu, 60 g cibule. Nálev: 40 g slnečnicového oleja, 2 lyžice octu, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Z hlávkovej kapusty odstránime poškodené listy, vykrojíme hlúb, rozrežeme na štvrtky a postrúhame alebo pokrájame na rezance. Papriku umyjeme, vykrojíme semenice a pokrájame na pásiky. Feferónku prekrojíme, odstránime zrnká a posekáme nadrobno. Syr s hrúbkou 1/2 cm pokrájame na pásiky dlhé 3 cm. Cibuľu pokrájame nadrobno. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z vyššie uvedených surovín. Šalát necháme uležať prikrytý v chladničke asi 1 hodinu. Potom ho rozložíme na sklenené misky a podávame s chlebom a s maslom. Vhodný je na večeru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1362
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1363

Podobné recepty:
  • Drožďovka XXL (šalát)

    Drožďovka XXL (šalát)

  • Švajčiarsky šalát s tofu

    Švajčiarsky šalát s tofu

  • Pikantná šošovica

    Pikantná šošovica

kuk