Šalát z vareného fenikla
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 400 g fenikla (2 - 3 kusy), voda, soľ, 1 lyžica octu. Nálev: 1 lyžička talianskeho bylinkového korenia, majorán, oregano, šalvia, rozmarín, 40 g cibule posekanej nadrobno, 1 strúčik cesnaku rozotretého so soľou, 1 lyžicu horčice, 3 lyžice octu, 20 g slnečnicového oleja, štipka mletého čierneho korenia, 2 rajčiaky, 50 g šunky, šťava z 1/2 citróna.
Postup
Krok 1
Očistený fenikel pokrájame na štvrtky a uvaríme v osolenej a okyslenej vode do mäkka (asi 20 - 25 minút). Zalejeme ho nálevom z vyššie uvedených surovín, ku ktorým primiešame ošúpané rajčiaky pokrájané na malé kocky a šunku posekanú nadrobno. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.