Polievka z čierneho koreňa

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g čierneho koreňa, 2 lyžice octu, 20 g masla, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, petržlenová vňať, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté korene vložíme do octom okyslenej vody, aby nesčerneli. Pokrájame na kúsky dlhé asi 1 - 2 cm a uvaríme v osolenej vode. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, precedíme a prilejeme ku koreňom, povaríme 8 minút. Krátko pred dovarením prilejeme mlieko s rozšľahaným žĺtkom a zamiešame. Nakoniec polievku posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 880
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

881

Podobné recepty:
  • Pre krvnú skupinu 0: zeleninovo krémová polievočka

    Pre krvnú skupinu 0: zeleninovo krémová polievočka

  • Ríbezľová polievka

    Ríbezľová polievka

  • Zapražená polievka z údeniny

    Zapražená polievka z údeniny

kuk