Baklažány plnené syrom
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Voňavé baklažány, ktoré naplníte chutnou zmesou. Baklažány plnené syrom môžete podávať s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Ingrediencie
- 800 g veľké baklažány
- 20 g slnečnicového oleja
- 100 g cibule
- 8 g strúhanky
- 100 g postrúhaného tvrdého syra
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžica kapár (nie je nevyhnutné)
- bazalka
- mleté čierne korenie
- 500 g rajčiakov
- 10 g masla
- voda
- rajčiaková šťava
- soľ
Postup
Krok 1
Baklažány ošúpeme, rozrežeme pozdĺžne na polovice a dužinu vyberieme do hĺbky 1/2 cm. Pripravené baklažány popražíme na tuku z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany. Cibuľu a dužinu z baklažánov posekáme a opražíme na panvici s horúcim olejom. Podlejeme 4 lyžicami vody alebo vývarom a dusíme 10 minút. Pridáme strúhanku, postrúhaný syr, rozotretý cesnak, bazalku, kapary, mleté čierne korenie. Touto zmesou naplníme baklažány. Pokrájané ošúpané rajčiaky udusíme na tuku, osolíme, okoreníme, vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom spolu s naplnenými baklažánmi, pečieme 30 minút v rozohriatej rúre, desať minút. Pred dopečením polejeme rajčiakovou šťavou.
Krok 2
Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.