Baklažány plnené bryndzou

2015-11-30

Popis

Baklažán pripravený s obľúbeným slovenským syrom. Baklažány plnené bryndzou určite zachutia jeho milovníkom.

Ingrediencie

  • 800 g baklažány
  • 400 g bryndze
  • 10 g kyslej smotany
  • pažítka
  • 600 g rajčiakov
  • 10 g strúhanky
  • 10 g slnečnicového oleja
  • voda
  • soľ

Postup

Krok 1

Baklažány umyjeme, ošúpeme a povaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a vychladnuté prekrojíme po dĺžke napoly a lyžičkou vyberieme vnútro. Bryndzu vymiešame so smotanou a s posekanou pažítkou, pridáme polovicu ošúpaných rajčiakov pokrájaných na drobné kocky a do plnky zľahka vmiešame strúhanku.

Krok 2

Panvicu alebo misku z ohňovzdorného skla potrieme olejom, zvyšok oleja zostane na dne, na ktoré uložíme druhú polovicu ošúpaných rajčiakov pokrájaných na osminky, na ne uložíme naplnené baklažány a v mierne rozohriatej rúre upečieme. Pretože bryndza býva dosť slaná, netreba pokrm zvlášť soliť.

Krok 3

Podávame teplé s chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1438
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1439

Podobné recepty:
  • Zemiakové halušky s opraženou cibuľkou

    Zemiakové halušky s opraženou cibuľkou

  • Hrach s krúpami

    Hrach s krúpami

  • Špenátové krokety

    Špenátové krokety

kuk