Baklažány zapekané so šunkou
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Popis
Zapekané jedlo, v ktorom nájdete kvalitné suroviny. Zapečte si baklažány so šunkou.
Ingrediencie
- 800 g menšie baklažány
- 90 g cibule
- 20 g slnečnicového oleja
- 200 g šunky
- 400 g rajčiakov
- 2 lyžica konzervovaného hrášku
- muškátový orech
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička worcestra
- 200 g kyslej smotany
- 1 ks vajce
- 50 g tvrdého syra (moravský bochník alebo ementál)
- voda
- soľ
Postup
Krok 1
Neošúpané umyté baklažány prerežeme po dĺžke napoly a povaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a vyberieme vnútro. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rozohriatom oleji do žltohneda, pridáme šunku pokrájanú na kocky, ošúpané rajčiaky pokrájané na kocky, hrášok, dužinu z baklažánov, ochutíme muškátovým orieškom a čiernym korením, worcestrom a dusíme za občasného premiešania.
Krok 2
Polovičky baklažánov naplníme a vložíme ich do ohňovzdornej misy alebo pekáča vymastených olejom a v rozohriatej rúre pečieme asi 30 minút. Upečené zalejeme osolenou smotanou rozmiešanou s vajcom, posypeme postrúhaným syrom a ešte asi 5 - 6 minút pečieme.