Zapekaná cestovina s karfiolom a syrom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 balík bezvaječnej cestoviny, 1 karfiol, 300 g syra tofu, 0,25 l zálievky (0,20 l vody, 0,05 l rastlinného oleja, 1 lyžička vegety, 3 strúčiky cesnaku), 2 lyžice nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Bezvaječnú cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Karfiol očistíme a umyjeme, potom ho vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Do misy vhodnej na premiešanie surovín vložíme odkvapkanú cestovinu, uvarený karfiol rozobratý na ružičky, postrúhaný syr tofu, prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili z vody, rastlinného oleja, vegety a rozotretého cesnaku. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zľahka všetko premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme jemne vytreli rastlinným 48 olejom. Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s rôznymi druhmi zeleninových šalátov, ktoré sa hodia k hlavnej rastlinnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2263
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2264

Podobné recepty:
  • Brokolicové šapitó

    Brokolicové šapitó

  • Držky na lyonský spôsob

    Držky na lyonský spôsob

  • Müsli tyčinky

    Müsli tyčinky

kuk