Zapekaná cestovina s karfiolom a syrom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Cestoviny, pizza , Iné
Ingrediencie
- 1 balík bezvaječnej cestoviny, 1 karfiol, 300 g syra tofu, 0,25 l zálievky (0,20 l vody, 0,05 l rastlinného oleja, 1 lyžička vegety, 3 strúčiky cesnaku), 2 lyžice nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Bezvaječnú cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať. Karfiol očistíme a umyjeme, potom ho vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Do misy vhodnej na premiešanie surovín vložíme odkvapkanú cestovinu, uvarený karfiol rozobratý na ružičky, postrúhaný syr tofu, prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili z vody, rastlinného oleja, vegety a rozotretého cesnaku. Nakoniec posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Zľahka všetko premiešame a vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme jemne vytreli rastlinným 48 olejom. Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s rôznymi druhmi zeleninových šalátov, ktoré sa hodia k hlavnej rastlinnej skupine.