Nálev na ovocný šalát

2015-09-29

Ingrediencie

  • Majonéza: 1 žĺtok, 125 g slnečnicového oleja, 1 lyžička octu alebo citrónovej šťavy, soľ.

Postup

Krok 1

V hlbšej porcelánovej miske rozmiešame žĺtok so soľou, pomaly po kvapkách pridávame olej a ocot a šľaháme v jednom smere, kým nezhustne. Žĺtky aj olej majú mať rovnakú teplotu, nesmú byť studené, aby sa majonéza nezrazila. Správne pripravená má mať homogénnu konzistenciu svetložltej farby, nesmie byť zrazená ani hrudkovitá. Môžeme ju ochutiť pridaním citrónovej šťavy, ktorú rozšľaháme s trochou majonézy, štipkou cukru, horčicou, mletým čiernym korením, petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno, pažítkou, kečupom, chrenom, sardelovou pastou, cesnakom alebo inými prísadami. Jej energetickú hodnotu znížime tak, že ju rozmiešame jogurtom, smotanou, kečupom, citrónovou šťavou, bielym vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1000
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1001

Podobné recepty:
  • Tlačenkový šalát s domácim pečivom

    Tlačenkový šalát s domácim pečivom

  • Šalát Cézar

    Šalát Cézar

  • Rukolový šalát

    Rukolový šalát

kuk