Zapekané cestoviny s dusenou zeleninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 balík bezvaječných cestovín, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g zeleniny (mrkva, petržlen, mladý kaleráb, zelený hrášok, zeler, karfiol), soľ, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 2 lyžice nadrobno posekanej čerstvej zelenej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Bezvaječné cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistenú a na malé kúsky pokrájanú zeleninu, osolíme, primerane podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme. Scedenú cestovinu pridáme k zelenine spolu s nadrobno posekanou čerstvou zelenou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame. Vložíme do ohňovzdornej misy, ktorú sme vytreli rastlinným olejom, a zapečieme vo vyhriatej rúre. Ako prílohu podávame rôzne zeleninové šaláty, pričom nezabúdame na vhodnosť kombinácie s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1927
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1928

Podobné recepty:
  • Mrazený múčnik

    Mrazený múčnik

  • Špagety balsamico

    Špagety balsamico

  • Anglická pasta

    Anglická pasta

kuk